Skip links

Så får du försäljningsfördelar med din annonsering

Klassisk räckviddsannonsering ger starka försäljningsfördelar enligt Sveriges Annonsörer – Läs varför!

Debatten om tredjepartscookies har nog ingen missat och att de är på väg att blockeras. Sveriges Annonsörer skriver i ett inlägg om att: – Först ut var Safari som rensar alla kakor efter 24 timmar, detta påverkar till stor del mobiltrafiken då många har en iPhone. Mozilla Firefox följde efter och blockerar också tredjepartskakor.

I inlägget så summerar Sveriges Annonsörer problemet enligt följande:

– I stort skulle det innebära att de som bygger sina målgrupper baserat på användarnas surfvanor, t.ex. mediebyråer och programmatisk annonshandel, helt kommer att försvinna. Dessutom kommer all retargeting (eller remarketing som det kallas av många nuförtiden) samt sätt att jobba med targeting att försvinna då dessa bygger på tredjepartskakor. Detta gäller även alla som annonserar programmatiskt och arbetar med retargeting in-house. Man måste tänka om och hitta nya sätt att rikta sina erbjudanden. Samt att detta kommer att förändra hela ekosystemet för alla marknadsförare.

En lösning enligt dem är att man går tillbaka till direktköp av utvalda medier med klassisk räckviddsannonsering där mediernas innehåll och användarnas beteende passar ihop med de produkter och tjänster som man säljer. Det finns många positiva fördelar med att gå tillbaka till att annonsera brett och nå ut till många med räckviddskampanjer.

Sveriges Annonsörer skriver även:

– Troligtvis kommer man sälja mer då man helt enkelt når fler personer och inte jagar samma personer om och om igen med exakt samma erbjudande. Förhoppningsvis kan vi även minska en del av reklamtröttheten som blivit en konsekvens av att man arbetat för hårt med just retargeting och förföljt användarna på nätet.

Peter Machké fortsätter: – Borttagning av tredjepartskakor påverkar inte alla då många fortfarande annonserar brett via olika räckviddsmedier. Att kakorna försvinner påverkar framförallt alla som jobbar hårt med targeting. För de som jobbar brett och annonserar för att nå många med sitt budskap är förändringen inte så stor, det är framförallt de som exponerar samma erbjudande i all digitala fönster till samma användare fler gånger som kommer att påverkas.

Läs hela inlägget här!

”Reklambranschens överlevnadsfråga handlar om relevans och kreativitet”!

Detta framför Marie Wedin som tidigare var ansvarig för marknad, marknadskommunikation och hållbarhet på Coop (idag Global marknads- och kommunikationsdirektör för Transcom) i ett blogginlägg och intervju på Sveriges Annonsörers hemsida.

Det är på frågan om Reklambruset som blir allt större och att reklamtröttheten breder ut sig – hur tacklar ni det?

Marie svarade då att ”Vi tacklar det genom att vi måste utmana oss själva. Därför behöver vi ständigt fråga oss på vilket sätt är det vi gör relevant, vilken effekt är det vi vill ha av mottagaren? Och vi behöver sätta ett stort värde på kreativitet. Kreativiteten skapar uppmärksamhet för det vi vill säga. Reklambranschens överlevnadsfråga handlar om relevans och kreativitet”.

Läs hela intervjun här!

Vid val av digitala medier – investera i relevanta kanaler!

Vi vill slå ett slag för våra digitala produkter och tjänster som är utmärkta komplement till vårt printmedia. Många av våra kunder väljer idag att kommunicera i en relevant miljö och få ihop helheten på bästa sätt. 87% av våra söker sig aktivt till innehållet på vår sida.

>> Se våra digitala produkter här!

Villalivets juniutgåva är nu i villaägarnas brevlåda!

Här kommer första halvårets sista utgåva som delas ut i denna veckan, exklusivt till alla Sveriges villaägare. Detta i en tid när vi äntligen är på väg att få sommar i hela Sverige och många köpbeslut tas inför semesterperioden då det ska fixas och grejas på alla håll och kanter.

Sommarutgåvan lever länge, cirka en tredjedel av Villalivets läsare sparar tidningen tills dess att nästa utgåva dimper ner i postlådan, vilket innebär att annonsörerna får lång kommunikationstid med våra läsare!

>> Läs vårt digitala magasin här!

Final i Sveriges Mysigaste Hem

Sveriges Mysigaste Hem är i finalfas och tusentals bidrag har blivit 24 finalister som nu tävlar om priser värda 350.000 kr. Vi tävlar även veckovis ut 2 presentkort á 10.000 kr vardera till de som SMS-röstar på sitt favoritbidrag.

Läs mer om tävlingen här >>

Intresset för att renovera fortsätter att öka och Villalivet slår nya läsarrekord!

Efter 7 mätningar det senaste året via RAM – Research and Analysis of Media så har vi i vårt senaste nummer tagit del av den hittills högsta läsarsiffran och det är inte en liten ökning heller.. Med cirka 150 000 fler läsare än vårt tidigare genomsnitt så når vi nu upp till strax över 2,6 miljoner läsare i aprilutgåvan. Den positiva trenden i svenskarnas renoveringsvilja fortsätter.

Under februari ökade renoveringsutgifterna med 0,74 procent. Det visar Renoveringsindex – ett mått på hur mycket svenskarna renoverar genom en sammanvägning av ROT-avdraget och SCB:s handelssiffror. I dagsläget finns inga tecken på att renoveringstrenden skulle avta.

“- Det har nu gått över ett år sedan pandemin drog in över landet. Läget är oförändrat och vi lever fortfarande under restriktioner, som gör att vi spenderar mer av vår tid hemma. Tid som vi bland annat lägger på att renovera. Nu stundar snart våren och därmed ökar uteaktiviteterna, då är det troligt att tro att även renoveringarna flyttar till utemiljön. I dagsläget ser vi därför inga tecken på att renoveringstrenden skulle avta,” säger Mikael Holmstrand vd för Garageportexperten och initiativtagare till Renoveringsindex.

När kommer nästa Villalivet?

I vårt nästa nummer, som kommer ut i vecka 35, har vi bland annat ett stort tema med Värme & Energi där vi också har fokus på Fönster & Dörrar. Deadline för annonsbokning är den 3 augusti. Då första utgåvan efter sommaren alltid är väldigt populär så brukar den bli fullbokad före semestern.

Ett tips till dig som vill säkra plats och utrymme! Tveka inte att ta kontakt med oss för att diskutera lösningar. Vi hjälper dig gärna att hitta den mix som ger bäst effekt för just dig. Vi gör alltid vårt yttersta för att bära fram ert varumärkeslöfte i en miljö som är noga utvald med inspirerande artiklar och rätt balans av relevanta annonsörer.

Vi önskar dig en trevlig läsning av nya numret och en riktigt skön sommar! ☀️

Kommentera