Skip links

Välkommen till Villalivets sköna Majnummer!

Villalivet slår nya rekord – nu med över 2,6 miljoner läsare!

Efter 7 mätningar det senaste året via RAM – Research and Analysis of Media så har vi i vårt senaste nummer tagit del av den hittills högsta läsarsiffran och det är inte en liten ökning heller.. Med cirka 150 000 fler läsare än vårt tidigare genomsnitt så når vi nu upp till strax över 2,6 miljoner läsare i aprilutgåvan. 

Detta är det högsta läsartalet hittills och det ger en tydlig fingervisning om villaägarnas törst efter nyheter, case för att finna kreativitet och inspiration och att Villalivet ger dem denna vägledning. Givet är också att dessa märkliga tider innebär ökat intresse hos villaägarna för vårt media!

Väldigt kul tycker vi och det tål att upprepas! Nämligen att gruppen ”Nej-tack-till-reklam” som ständigt ökar och idag utgår 36% av alla villahushåll i landet enligt PostNord visar upp ett fortsatt stort engagemang både när det gäller nyttoeffekten samt köpintentionen när de får Villalivet i brevlådan jämfört med de som önskar att få reklam. Det tycker både RAM och vi är klart intressant och väl värt att lyfta fram igen då det är en unik mätning som stärker Villalivet som en viktig och relevant kommunikationskanal.

Välkommen till Villalivets sköna Majnummer!

Äntligen kan vi konstatera att våren har infunnit sig på riktigt i hela Sveriges avlånga land och sommaren är förhoppningsvis snart på ingång. Med detta har utesäsongen dragit igång för alla Sveriges villaägare som just nu fixar och renoverar sina hus och hem mer än någonsin.

Vårens och sommarens projekt skall planeras och genomföras samtidigt som allt tyder på att det blir ännu ett år av hemmabygge. Hemmet har fått en viktigare roll för oss alla. En underbar tid väntar och man blir väl mottaglig för tips och inspiration. I denna veckan delas en ny fullspäckad utgåva av Villalivet ut! 

>> Läs vårt digitala magasin här!

Renoveringsviljan fortsätter att öka

Den positiva trenden i svenskarnas renoveringsvilja fortsätter. Under februari ökade renoveringsutgifterna med 0,74 procent. Det visar Renoveringsindex – ett mått på hur mycket svenskarna renoverar genom en sammanvägning av ROT-avdraget och SCB:s handelssiffror.

“- Det har nu gått över ett år sedan pandemin drog in över landet. Läget är oförändrat och vi lever fortfarande under restriktioner, som gör att vi spenderar mer av vår tid hemma. Tid som vi bland annat lägger på att renovera. Nu stundar snart våren och därmed ökar uteaktiviteterna, då är det troligt att tro att även renoveringarna flyttar till utemiljön. I dagsläget ser vi därför inga tecken på att renoveringstrenden skulle avta,” säger Mikael Holmstrand vd för Garageportexperten och initiativtagare till Renoveringsindex.

Sex av tio sköter renoveringen själva!

Intressant utdrag ur pressmeddelande om hur villaägarna planerar sina blivande hus & hemprojekt.

Mer än varannan svensk, 56 procent, planerar att genomföra sina bygg- och renoveringsprojekt själva. Endast en av tio kommer att anlita hantverkare till hela projektet. Det visar Byggrapporten 2021 som kartlägger bygg- och renoveringstrender bland svenskarna. En undersökning genomförd av Kantar Sifo på uppdrag av Byggmax.

Mer än hälften, 56 procent, av Sveriges hemmafixare planerar att genomföra sina kommande bygg- och renoveringsprojekt själva. Endast en av tio kommer att anlita hantverkare till hela projektet.

– Att själv fixa hemma stärker både självkänslan och stoltheten över sin bostad, så det är roligt att många vågar genomföra sina projekt på egen hand. Dessutom är det snällt mot plånboken, säger Mattias Ankarberg, vd på Byggmax.

Bland männen är målning och tapetsering det vanligaste projektet att genomföra själv. Nära åtta av tio, 77 procent, svarar att de kommer att måla eller tapetsera utan hjälp av hantverkare. Kvinnornas vanligaste gör-det-själv-projekt är trädgårdsprojekt, såsom gräsmatta, häckar och plantering. Tre av fyra, 75 procent, planerar att genomföra denna typ av projekt själva.

De projekt som svenskarna oftast vill anlita hantverkare till är badrumsrenoveringar. Där är det färre än två av tio, 18 procent, som planerar att genomföra projektet helt på egen hand. När det kommer till bastu är kvinnorna mer benägna att klara sig utan hantverkare. Sju av tio kvinnor planerar att genomföra bastuprojekt själva, jämfört med hälften av männen.

Mio i samarbete med Sveriges Mysigaste Hem

I egenskap av Partner till Sveriges Mysigaste Hem så kommer Mio att presentera tävlingen i deras digitala kanaler, bland annat på hemsidan. För den inrednings- och möbelintresserade villaägaren så finns det många fina priser att tävla om: bland annat fantastiska presentkort från just Mio men även från övriga partners till SMH där det totala värdet är över 350.000 kr.

Från och med imorgon kan man läsa om detta på Mio.se

Landshypotek Bank Partner till Sveriges Mysigaste Hem sedan 2019

“– Det senaste året har många av oss tillbringat mer tid än vanligt i våra hem. Och att det just nu fixas extra mycket hemma visar bland annat försäljningsökningen i byggvaruhandeln. Bostaden har för en del också fått en ny funktion; som arbetsplats, för hemmastudier etc. Därför känns det mer aktuellt än någonsin att slå ett extra slag för hemmet som en mysig och trivsam plats. Där har vi vårt engagemang och jag hoppas att många husägare runt om i landet nu tar chansen att stolt visa upp vad de gjort i sina hem för att trivas”,

säger Catharina Åbjörnsson Lindgren, affärschef på Landshypotek Bank.

 

>> Läs mer här!

Villalivets juninummer – Sommarspecial!

Nästa nummer som delas ut i vecka 23 blir ännu en perfekt utgåva i tiden för våra kunder och samarbetspartners att kommunicera inför sommarens alla projekt. Detta är vår stora Sommarspecial som handlar om allt man kan tänka sig att åta sig i form av fixande med sitt hus & hem inför semestern. Vi lyfter även fram trygghet och säkerhet och vad man som villaägare bör tänka på inför stundande semestertider.

Vill även ditt företag ta position och synas i detta sammanhang och stärka försäljningsvolymerna så finns det fortfarande möjlighet till detta då vi har deadline annonsmaterial den 12 maj. Dock har vi begränsat med platser kvar.

Kontakta oss här!

Team Villalivet önskar Skön Kristi himmelsfärd!

Vi närmar oss snart en av våra stora högtider, Kristi himmelsfärd som innebär några dagars extra ledighet för dem flesta och ännu en fixarhelg för villaägarna. Vi i team Villalivet önskar dig några sköna dagar med fint väder, inspirerande och rogivande fixande i trädgården!

Kommentera