Skip links

Renoveringstrenden här för att stanna!

Renoveringstrenden här för att stanna!

Renoveringstrenden fortsatte tydligt att öka även under december och totalt sett har Renoveringsindex stigit med 10 procent under 2021 jämfört med föregående år. Intressant i sitt sammanhang är att indexet steg 9,9 procent under 2020 som var något av ett ett rekordår.

– När vi nu summerar året kan vi konstatera att renoveringsintresset är här för att stanna. Trenden att renovera växte sig stark i samband med pandemin när vi började spendera alltmer tid i våra hem. Tittar vi på hur renoveringsviljan utvecklats under de senaste två åren ser vi att flera verkar ha upptäckt ett nytt intresse, säger Mikael Holmstrand vd för Garageportexperten och initiativtagare till Renoveringsindex.

Ta del av denna intressanta läsning och årssammanställning för 2021 samt ytterligare kommentarer från Mikael Holmstrand. Renoveringsindex väger samman rotavdraget och SCB:s handelssiffror, vilket summerar ett mått på hur mycket svenskarna renoverar.

>> Läs Pressmeddelandet här!

Här kan du läsa årets andra nummer!

Välkommen till Villalivets marsutgåva. Det är nu det händer och som vi längtar efter att möta våren även fast vi vet att det tar en stund tills att värmen visar sig.

Det är också nu planeringen drar igång hos villaägarna inför sitt nästa husprojekt. Vi vill passa på att tacka för alla positiva kommentarer vi fått om vår face lift som vi gjort inför detta året och som visades upp i samband med utgivning av vårt första nummer som delades ut för en månad sedan. Vår ambition har ju varit att ta tidningen ett snäpp längre och bli än mer inspirerande och modern i vår framtoning för att stärka banden ytterligare med våra läsare.

Det andas magasinkänsla men har fortfarande samma kärnvärden av inkludering och igenkännande som tidigare. En riktigt snygg tidning, helt enkelt, som gärna får ligga framme på soffbordet!

Läs hela tidningen här!

Ökad läsning och räckvidd för tidskrifter!

Magasinen ökar, denna trend har vi kunnat se i de mätningar som olika etablerade undersökningsföretag genomfört den senaste tiden. Då de nischade magasinen med sin relevans blir en allt viktigare del i företagens mediemix för att nå ett specifikt segment så kan vi samtidigt notera allt större utmaningar att målgruppsprecisera sina digitala kampanjer på grund av GDRP och hanteringen av cookies.

Inte minst om det kommer ett beslut på detta framåt, att tredjepartscookies kan vara på väg bort och blockeras.

Detta stärker argumenten för att marknadsföring på relevanta plattformar som villalivet.se blir mer betydelsefulla för företagen då det blir mer kostnadseffektivt och man får en direktkontakt med kunderna.

Tryckt media = Mest trovärdigt!

Det visar siffror från Sveriges annonsörer och Novus. Fortfarande är det en betydande andel som är negativa till reklam men det varierar kraftigt mellan olika mediekanaler. Till exempel finns det en positiv inställning till tryckt reklam i tidningar och magasin.

– Det är tydligt att reklam i mediekanaler såsom tryckta dagstidningar och magasin i pappersformat, där konsumenten sitter i förarsätet och har större möjlighet att styra över sin reklamupplevelse, generellt är mer omtyckt än reklam i rörliga, digitala kanaler där konsumenten inte kan göra det. Där upplevs reklamen som mer påträngande, säger Peter Blid, analytiker och ansvarig för undersökningen på Novus.

Den reklam som flest ogillar är den i filmklipp på Youtube eller andra online-kanaler. Reklamavbrott i digitala playtjänster som Spotify, poddar och andra ljudtjänster tycks också irritera tittarna och lyssnarna.

Tryckt reklam uppfattas också som mest trovärdig och pålitlig, framför allt den i papperstidningar men även reklamen som kommer i brevlådan. Reklam i digitala play-tjänster på internet och vid besök på sajter på internet anses som minst trovärdig.

Undersökningen omfattar 1 010 personer mellan 18 och 79 år. Den genomfördes 3-9 juni genom webbintervjuer i Novus slumpmässigt rekryterade och representativa Sverigepanel, på uppdrag av Sveriges annonsörer.

Några siffror från undersökningen

Mediekanaler där reklamen upplevs som mest negativ:

  1. Youtube-videor och annan online-video: 74 procent ogillar.
  2. Digitala playtjänster på internet: 73 procent ogillar.
  3. Spotify, poddar och andra ljudtjänster: 71 procent ogillar.

Mediekanaler där reklamen upplevs som mest positiv:

  1. Bio: 37 procent gillar.
  2. Tidingar/magasin i pappersformat: 30 procent gillar.
  3. Morgon-/kvällstidning i pappersformat: 26 procent gillar.

Källa: Sveriges annonsörer och Novus. Länk här!

Vi hälsar nygamla och nya vänner välkomna till Villalivet!

Vi vill även i denna utgåva passa på att hälsa några nya och nygamla vänner vänner välkomna till Villalivet och som har flera fina erbjudanden till villaägarna. Detta är bland annat DuraSense från Stora Enso, ErgoSafe, Morups Fönster och Toolflex

Boka nästa nummer – utgivning inför Påskveckan!

I vårt nästa nummer som kommer ut i vecka 14 så kommer Villalivet att fokusera på allt som har med pool & trädgård att göra.

Utöver detta kommer det också att skrivas om solpaneler och energi samt trädgårdsmöbler som är ett måste för villaägarna när säsongen drar igång. Deadline för annonsbokning är nästa tisdag, den 8 mars.

Detta är alltid en mycket populär utgåva då säsongen drar igång på allvar i hela vårt avlånga land och vi har fortfarande möjlighet att erbjuda några ytterligare annonsörer plats i tidningen.

Kontakta gärna en av våra affärsutvecklare så kan vi hjälpa dig vidare.

Kommentera